Bergsliden

Wetterlin

Gumsen

Grönelund

Centrum

Falköpings Hyresbostäder har en rad attraktiva ­bostäder i och omkring Falköpings stadskärna.

Bostadsområdet Bergsliden är beläget på natursköna Mössebergssluttningen. På Bergsliden blir du granne med Mössebergsparken och det anrika kurhotellet. Inte långt borta finns Mössebergs motionsanläggning med bland annat motionsspår, promenadstigar, mountainbikespår, badsjö och djurpark. På vintern kan du besöka slalombacken eller ta en tur i skidspåren.

I bostadsområdet finns fyra punkthus, samtliga med hiss. De översta våningarna erbjuder en fantastisk panoramautsikt över nejden. På vardera sidan av Bergsliden finns dessutom flera trevåningshus, med trivsamma gårdar och lekplatser. Här är det lätt att hitta kompisar till barnen.

I området finns en livsmedelsaffär och en dagcentral för äldre. Kollektivtrafiken till centrum är väl utbyggd. Bergsliden ligger också granne med Falköpings sjukhus, där det bland annat finns ett apotek.
I närheten finns flera förskolor, närmaste skolan är Mössebergsskolan.

Bergsliden

Området runt Wetterlinsgatan har blivit populärt bland barnfamiljer – inte minst på grund av de lummiga gårdarna med skyddade lekplatser. Här är det aldrig långt till lek och fritid – Dotorps fritids-och idrottsområde samt Fårabergets parkmiljö ligger alldeles intill.

Hyresbostäder erbjuder flera goda boende-alternativ. I kvarteren Plogen, Harven, Lien och Räfsan byggdes de flesta lägenheter om i slutet av 80-talet. Under 2018-2021 genom gick de en större renovering och utrustades då med nya kök, badrum, fönster och lägenhetsdörrar. Vissa av trapphusen är utrustade med hiss.

Kv. Tröskan är ett populärt boende både för äldre och barnfamiljer.
Wetterlinsgatan 23 K erbjuder seniorboende för dig/er som fyllt 55 år. Det är helt vanliga bostäder men anpassade för att du ska ha det så bekvämt som möjligt med extra hög tillgänglighet.
Resterande lägenheter i kvarteret stamrenoverades 2016 och har idag en god standard med nya kök och badrum.

På Dalagatan ligger husen runt en vacker innergård med fina planteringar. Lägenheterna här är ljusa och har balkong mot söder eller väster.

I närheten av Wetterlinsgatan och Dalagatan finns flera förskolor och närliggande skolor. Livsmedelsaffärer finns i närheten. Till centralstationen och Rantens butikcentrum är det ca 10 minuters gångväg.

Harven

Gumsen är ett lugnt och trevligt beläget område – endast ett stenkast från Falköpings Centralstation. Bebyggelsen består av en äldre del från 70-talet och en yngre del som byggdes i början av 80-talet. Mitt i området ligger en vacker innergård med härliga lekytor för barnen.

Gamla Gumsen består av trevåningshus. Första våningen ligger i markplan, här når du lägenheterna utan ett enda trappsteg. Nya Gumsen består av tvåvåningshus, samtliga med egen entré. Varje lägenhet har antingen en uteplats eller balkong. Lägenheterna i markplan nås utan trappsteg.

Området hyser en förskola och inom gångavstånd finns Dotorpsskolan. Endast några kvarter bort ligger Rantens köpcentrum med butiker, livsmedelsaffär, restauranger m.m. I direkt anslutning finns Dotorps fritidsområde med sina många fotbollsplaner och sporthall.

Gumsen

Grönelundsområdet byggdes under de svenska ”rekord­åren” och byggnaderna präglas fortfarande av funkisarkitekturen från tiden 1950-1960. Området hyser idag totalt c:a 280 hyreslägenheter med stor variation – från ettor till stora femrummare.


Grönelundsområdet är beläget i de norra delarna av Falköpings stadskärna och är, i synnerhet under sommartid, lika lummigt som det låter. Välskött och välvuxen flora ger området en härlig parkkänsla. Genom väl utbyggda kommunikationer når man snabbt centrum eller centralstationen – om det nu finns anledning att lämna Grönelund – området hyser det mesta man behöver. Allt från livsmedelsaffär till Falköpings kanske mest aktiva idrottsområde med fotbollsplaner och härliga grönområden.

I kv. Midgård bor du mitt på Falköpings paradgata “Ströget”, som binder samman järnvägsstationen med stadens torg. Mitt emot fastigheten ligger stadens oas, Planteringsförbundets park eller ”Plantis” som den kallas i folkmun. Midgård är ett punkthus i 8 våningar som hyser O´Learys restaurang i gatuplan och däröver 35 lägenheter i 7 våningar. Lägenheterna är effektivt utnyttjade och alla lägenheter har hög köksstandard och badrum med tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har en rymlig inglasad balkong.

Vill man bo modernt i en f.d. kyrka ska man bo på kv, Yxan 2 där vi också har vårt kontor. Där finns fem lägenheter.

Under 2017 och 2018 har vi totalrenoverat lägenheterna i Kvarteret Yxan 10 och 11. Det är helt nya kök och badrum, nya fönster, säkerhetsdörrar och effektiv ventilation i varje lägenhet.

Midgård

Falköpings Hyresbostäder har en rad attraktiva ­bostäder i och omkring Falköpings stadskärna.


Kv Fabrikören – Frejagatan och Trädgårdsgatan

Kvarteret Fabrikören, några kvarter från Stora Torget, har inhyst Haglunds rullgardinsfabrik under större delen av 1900-talet. Efter att Haglunds lagt ner verksamheten i byggnaden stod den tom i många år innan vi beslutade att ge den fina gamla byggnaden liv igen.

Kvarterets gedigna, murade byggnader byggdes om till bostäder. Det är högt i tak, stora ljusinsläpp och härliga volymer. I Fabrikören finns det lägenheter för alla smaker. Allt från kompakta 1 rum och kök till generösa 5 rum och kök, men tonvikten ligger på luftiga 3:or.

Lägenheterna är generellt sett något större än standard, och har också mer förvaring och större kök än vad som är vanligt. Samtliga lägenheter är färgsatta i ljusa kulörer och har massiva trägolv och klinker i entréer.

Köken har vita högblanka luckor med valnötsinramning och ligger i de flesta fallen i öppen anslutning till allrum för att få så ljusa, luftiga rum som möjligt. Badrummen har helkaklade väggar med plats för tvättpelare i varje lägenhet över 1 rum och kök. Nästan alla lägenheter från 3 rum och kök har ett extra wc och vissa även extra dusch.

Kv Vagnmakaren – Petter Ryttnings väg och Östertullsgatan.

Här, alldeles intill Stora Torget och Gamla stan, finns ett spännande kvarter med varierad bebyggelse och en härlig lummig utemiljö. Bland annat finns två punkthus i fem våningar med hiss där de översta våningarna har en fantastisk panoramautsikt. Några lägenheter är dessutom i etage. Här finns även tvåvåningshus från förra sekelskiftets början med helt moderniserade lägenheter samt några nya hus som anpassats för att passa in i den äldre omgivningen.
Självklart bjuder kvarteret korta gångavstånd till allt det serviceutbud som centrum erbjuder.

Kv Träsnidaren – Ållebergsvägen.

Träsnidaren består av trevåningshus som ligger i vinkel runt en skyddad gård med lekplats. Lägenheterna är ljusa, rymliga och välplanerade, vilket gjort området populärt, inte minst bland barnfamiljer. Att promenera till Stora Torget tar bara några minuter. I närheten finns flera förskolor och närmsta skola är Vindängen.

Kv Lantmannen – Frejagatan 7–11.

Lantmannen är beläget i en lugn del av centrala Falköping. Området består av tre tvåvåningshus med sammanlagt 24 lägenheter – alla med egen ingång. Samtliga lägenheter har balkong.
Lantmannen ligger nära Kyrkerörsskolan och en promenad till Stora torget tar bara några få minuter.

 Kv Läkaren – Trädgårdsgatan 19, 21 & 23

Kvarteret Läkaren ligger mitt i centrala Falköping och är beläget i den gamla lasarett parken. I parken finns stora grönytor att promenera runt i.
Det är gångavstånd till Stora Torget med allt vad det erbjuder.

Lägenheter är 2-3 rums lägenheter med god tillgänglighet. Det finns hiss i samtliga fastigheter.

 Kv Läkaren – Dotorpsgatan 7

Fastigheten stod inflyttningsklar hösten 2019 och består av 5-våningar med integrerat LSS-boende där 15 lägenheter är för ordinarie uthyrning. Lägenheternas storlek är 2:or och 3:or med inglasade balkonger, de har god tillgänglighet och hög standard. Det finns tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i lägenheterna.
Huset ligger i gamla lasarettsparken som är en oas mitt i centrum.

Kv Plåtslagaren 16 & 17 – Nygatan 21 & 23

Plåtslagaren 16 och 17 ligger så nära centrum och gamla stan som man kan komma. Fastigheterna är byggda under 1920-30 talet och är K-märkta.

Kv Tellus – Sveavägen 11

Tellus ligger lummigt och ostört men ändå bara tre kvarter från centrum. Tellus byggdes 2016 och består av 2  byggnader där det ena är ett LSS-boende och det andra ett litet hyreshus i två våningar med 8 moderna lägenheter med hög standard på allt. Lägenheterna är utrustade med moderna kök med bl.a. diskmaskin, induktionsspis och mikro samt badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Kv Plåtslagaren 19 – Repslagaregatan 36

Plåtslagaren 19 eller som det heter i folkmun “H&M-huset” ligger helt centralt men samtidigt väl skyddat. Det stora härliga innergården ovan H&M-butiken har blivit en mycket populär oas för våra hyresgäster.
Vill man uppleva liv och rörelse så kan man gå ut på den inglasade balkongen som ligger ut mot gatan. Lägenheterna byggdes 2017 och har samma höga standard som kv. Tellus här ovan.

Kv Plåtslagaren 38 – Repslagaregatan & Nygatan

Kvarteret Plåtslagaren 38 stod färdigt 2019 och är beläget mellan Nygatan och Repslagargatan i direkt anslutning till gamla stan. På tomten finns  22 välplanerade lägenheter med olika storlekar i småskalig stil med träfasader och med en fin innergård endast ett kvarter från Stora torget.

Lägenheterna har en god tillgänglighet med hög standard. Det finns tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i lägenheterna.

Kv Diamanten – Ållebergsvägen 10 & Petter Ryttningsväg 3

Kvarteret Diamanten ligger ”ett stenkast” från Stora Torget och med gångavstånd till såväl småskalig handel som stormarknader på Ålleberg Center.

Fastigheten består av 2 huskroppar där hus 1 består av 38 lägenheter och hus 2 av 35 lägenheter. Lägenheterna har en hög standard och är utrustade med bland annat diskmaskin, mikrovågsugn, spis med induktionshäll och varmluftsugn i kök och tvättmaskin och torktumlare i helkaklat badrum. Byggnaderna är sammankopplade med ett stort kallgarage det finns också ett parkeringsdäck. Från såväl garage som parkeringsdäck kan man gå direkt in i husen och ta trapporna eller hissen till sin lägenhet. Ovan kallgaraget finns en härlig terrass,
viss lekutrustning, pergola och bänkar samt ”rökruta”. Husen inklusive balkongerna kommer att vara rökfria.

Då husen ligger så centralt och nära till såväl handel som skolor har vi skapat goda förutsättningar för dem som vill klara sig utan bil. Därför finns det en liten cykelverkstad i källaren på hus 2 där tanken är att hyresgästerna ska kunna, tvätta, pumpa och fixa till sin cykel.

Fabrikören