Hyra

Här har vi samlat de vanligaste frågorna gällande hyran, alltifrån när den ska betalas till vilka olika sätt det finns att göra det på. Vill du själv göra inbetalningen men slippa onödiga papper är e-faktura en bra lösning. Med autogiro drar banken pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

När ska hyran betalas?

Hyran ska betalas månadsvis i förskott, senast den sista vardagen i månaden.
Exempel: Hyran för juli ska vara betald senast sista juni.

Hur kan jag betala hyran?

Falköpings Hyresbostäder satsar på att distribuera så många hyresavier som möjligt digitalt och pappersfaktura ska vara ett undantag. Vi erbjuder att få och/eller betala hyresfakturan via e-faktura, autogiro, via e-post eller via inloggning på Mina Sidor. Vi erbjuder också framöver våra kunder möjligheten att få hyresavin utdelad som pappersfaktura men då måste man anmäla det till oss. Du som har ett hyresavtal med aviavgift 40 kr/faktura (avtal från 2018) kommer att fortsätta att få pappersfaktura mot avgift om inget annat val görs. Vid betalning med autogiro har pappersfaktura tidigare distribuerats vid hyresförändring men framöver kommer information om hyresförändring endast att lämnas via hemsidan och via inloggning på Mina Sidor.

Hur gör jag för att anmäla mig till autogiro eller e-faktura?

Vill du själv göra inbetalningen men slippa onödiga papper är e-faktura eller autogiro en bra lösning.

E-faktura får du elektroniskt i din internetbank. Med e-faktura ser fakturan ut precis som tidigare – men du får den elektroniskt istället. E-faktura förutsätter att du har Internetbank, där du själv anmäler dig för e-faktura med Falköpings Hyresbostäder som betalningsmottagare. Om du redan idag är anmäld som e-fakturamottagare behöver du inte göra något med anledning av denna information.

Med Autogiro behöver du aldrig vara rädd att glömma betala hyran. Pengarna dras automatiskt från kontot sista vardagen i månaden, allt du behöver hålla koll på är att det finns pengar på kontot. Nytt för dig som redan betalar via autogiro är att du vid hyresförändring får information via vår hemsida alternativt genom inloggning på Mina Sidor men ingen pappersfaktura kommer distribueras. Anmäl autogiro via din internetbank eller ladda ner blanketten här, fyll i och skicka/lämna in till oss.

Vad händer om jag inte betalar i tid?

Om hyran inte betalas i tid skickas en påminnelse via inkasso, påminnelseavgift och dröjsmålsränta tillkommer. Det är viktigt att du hör av dig till inkassobolaget för att undvika ytterligare påföljder. Tänk på att du kan bli uppsagd om du vid upprepade tillfällen inte betalar din hyra i tid.