Behandling av personuppgifter

Behandling av personuppgifter – GDPR

För Falköpings Hyresbostäder AB är det viktigt att du känner dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. All behandling av personuppgifter ska ske enligt gällande lagstiftning. Detta innebär bland annat att vi skyddar dina personuppgifter med nödvändiga åtgärder och att du alltid har rätt att kontakta oss för att få reda på vilka personuppgifter som vi behandlar kring dig.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser. Men det kan också vara indirekta uppgifter som lägenhetsnummer och IP−adress.

Personuppgiftsansvarig

Falköpings Hyresbostäder AB (556196-6275) är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter som vi gör själva eller som annat företag gör på vårt uppdrag. Detta gäller också för samarbete med vårt helägda dotterbolag och systerbolag.

När behandlas mina personuppgifter?

Med behandling av personuppgifter avses alla former av hantering av personuppgifterna exempelvis insamling, lagring, spridning och gallring. Falköpings Hyresbostäder AB behandlar personuppgifter som behövs för vår bostadsuthyrning och förvaltning av våra fastigheter, samt för vår personaladministration. För att kunna fullgöra och administrera våra skyldigheter som hyresvärd och avtalspart behandlar vi personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Det finns mer information i respektive dokument nedan för om du står i vår kö, är hyresgäst, entreprenör eller söker anställning hos oss.

Information till arbetssökande

Information till köregistrerade och hyresgäster

Information till samarbetspartners

Övergripande information till registrerade

Personuppgifter och elektroniska nycklar

Vad har du för rättigheter?

Du är välkommen att kontakta oss via kontaktformulär, eller ringa 0515-88 75 50, om du:

  • har frågor om hur vi behandlar personuppgifter inom bolaget
  • vill begränsa hanteringen av dina personuppgifter
  • vill rätta felaktiga uppgifter
  • har invändningar mot behandlingen av personuppgifter
  • vill få dina uppgifter raderade

Du har rätt att få se all information vi har om dig i våra register. Har du frågor om hur du begär ett registerutdrag, kontakta oss via kontaktformulär eller telefon 0515-88 75 50.

Dataskyddsombud

Om du menar att vi inte har behandlat dina personuppgifter enligt gällande lag kan du vända dig till dataskyddsombudet på (se kontaktuppgifter nedan).

Dataskyddsombud: Elinor Stenberg
E-post: dataskydd@falkoping.se

Du har även rätt att klaga till tillsynsmyndigheten, Datainspektionen.

Allmänna handlingar och gallring

Vi är ett kommunalt allmännyttigt bostadsföretag och omfattas av tryckfrihetsförordningens bestämmelser om allmänna handlingar. Det innebär att vi bevarar allmänna handlingar i vårt arkiv. Allmänna handlingar är handlingar som skickas in till oss eller handlingar vi själva upprättar, t.ex. hyresavtal, brev och intyg. Vi gallrar allmänna handlingar och uppgifter enligt vår dokumenthanteringsplan.