Diamanten

Kv. Diamanten

Ligger “ett stenkast” från Stora Torget och med gångavstånd till såväl småskalig handel som stormarknader på Ålleberg Center.

Projektet består av 2 huskroppar där hus 1 består av 38 lägenheter och hus 2 planeras med 35 lägenheter. Lägenheterna har en hög standard och är utrustade med bland annat diskmaskin, mikrovågsugn, spis med induktionshäll och varmluftsugn i kök och tvättmaskin och torktumlare i helkaklat badrum.
Byggnaderna är sammankopplade med ett stort kallgarage med infart från Petter Ryttnings väg. Garaget har ett 50-tal parkeringsplatser och det finns också ett parkeringsdäck med infart från Ållebergsvägen med drygt 20 platser. Från såväl garage som parkeringsdäck kan man gå direkt in i husen och ta trapporna eller hissen upp till sin lägenhet.
Ovan kallgaraget bygger vi en härlig terrass där hyresgästernas kan träffas och umgås och kanske grilla något gott gemensamt. Det kommer också att finnas viss lekutrustning samt pergola och bänkar samt en ”rökruta”. Husen inklusive balkonger kommer att vara rökfria.

Då husen ligger så centralt och nära till såväl handel som skolor vill vi skapa goda förutsättningar för dem som vill klara sig utan bil. Därför finns det en liten cykelverkstad i källaren på hus 2 där tanken är att hyresgästerna ska kunna, tvätta, pumpa och fixa till sin cykel.

Läs gärna mer om “Vår Diamant” i prospektet här

 

Du kan även ta en digital rundvandring genom att klicka här.

 

Är du intresserad av “Vår Diamant”?

Samtliga lägenheter är i nuläget tilldelade eventuellt lediga lägenheter publiceras under sök ledigt och kön tillämpas.

 

Första spadtaget togs den 21 augusti 2019

Bygget fortskrider 24 februari 2020

Från 29 september 2020

Snabbfakta

Området ligger i närheten av Falköpings centrum med tillgång till affärer, restauranger, torg och bussförbindelse. Ca 20-30 min gångväg till centralstationen.

Samtliga lägenheter har tillgång till öppen fiber.

Närhet till flera förskolor samt skolor.

Gångavstånd till Odenområdet.