Flytta in

Välkommen till din nya lägenhet – och välkommen till oss på Hyresbostäder!

Det är alltid mycket att tänka på när man ska byta bostad. För att underlätta har vi sammanställt lite praktisk information som du har nytta av inför flytten.

Tänk på att det alltid är bra att vara ute i god tid när du till exempel ska flytta abonnemang.

Adressändring

Kom ihåg att göra en adressändring innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du har flyttat. Det gör du enklast genom att gå in på www.skatteverket.se för att bli folkbokförd på rätt adress. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring  www.adressandring.se mot en avgift.

Notera att lägenhetsnumret är en del av din adress. Lägenhetsnumret består av fyra siffror som visar på vilken våning, och var på våningen, som lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt hyresavtal och i husets entré.

Hemförsäkring

Anmäl flytten till ditt försäkringsbolag. Om du inte redan har en hemförsäkring behöver du teckna en.

Hushålls El

Hyresbostäder använder sig av Falbygdens Energi som nätleverantör.
Du kan själv välja vilken leverantör av el som du önskar för din elförbrukning. Görs inget aktivt val kommer Göteborgs Energi bli din elleverantör.

IMD – Individuell mätning

I vissa av våra fastigheter har vi Individuell mätning, detta framgår i ditt kontrakt.
Detta innebär att du som hyresgäst själv kan påverka dina kostnader för vatten och elförbrukning, och betalar endast för det du förbrukar.

Nycklar till lägenheten

Nycklar hämtas på Hyresbostäder huvudkontor, Dotorpsgatan 53 Falköping när det blir dags för inflyttning.