Så här söker du lägenhet

För att du ska ha möjlighet att få en lägenhet eller byta lägenhet hos oss är det viktigt att du registrerar dig i vår bostadskö om du inte redan gjort det.
Vid byte av bostad hos oss måste du ha bott ett år i din lägenhet innan det går att söka en ny. Alla över 16 år kan registrera sig som sökande hos Hyresbostäder men du måste vara 18 år för att teckna kontrakt.

Observera att du själv måste vara aktiv och anmäla intresse när det dyker upp en ledig lägenhet som du är intresserad av. Se våra lediga lägenheter.
Vad din plats blir i kön till den lediga lägenheten beror på vilka andra som sökt samma lägenhet och hur lång kötid de samlat på sig.

Från den dag du registrerar dig som sökande hos Hyresbostäder börjar du samla poäng.
Du får en poäng för varje dag i kö. Köpoängen är personliga och kan ej överlåtas. Glöm inte att tänka långsiktigt. Du kanske inte alls har något behov av en ny lägenhet här och nu, men om 2-3 år kan situationen vara helt annorlunda.

Tänk på att du ansvarar för att de uppgifter som lämnas är korrekta och att de uppdateras om information ändras.

Så här ställer du dig i kö

Är du inte hyresgäst hos oss idag behöver du göra en registrering. Detta görs via Mina Sidor.
Om du är hyresgäst hos oss idag kan du enkelt logga in på Mina Sidor och aktivera dig som sökande.

För att behålla din plats i vårt kösystem måste du logga in på Mina Sidor på www.hyresbo.se en gång om året. I annat fall kommer din sökandeprofil att rensas ur vårt system enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Du som har registrerat en aktuell e-postadress eller ett aktuellt mobilnummer kommer att få en påminnelse när inloggning krävs några andra påminnelser kommer inte att skickas ut.

Alla sökande kan välja att starta en sökprenumeration. Med en sökprenumeration innebär det att vi kommer informera dig via e-post om det publicerats en lägenhet i det området eller i den storlek du meddelat att du är intresserad av.
Kriterierna lägger du själv in via Mina Sidor. Observera att en prenumeration inte automatiskt anmäler intresse för lägenheten, det är endast information.

Så här går det till när en lägenhet blir ledig

1. Lägenheten publiceras på vår hemsida under 5-7 dagar.
2. Under denna tid kan du anmäla intresse för lägenheten (Du kan anmäla intresse för max fem lägenheter i taget).
Tänk på att endast anmäla intresse på lägenheter du är intresserad av.
3. När anmälningstiden gått ut går vi igenom intresseanmälningarna. Den/de med högst köpoäng (1-5 personer) får ett erbjudande om visning. Föranmälan till visning krävs, kontakta oss efter att du fått erbjudandet. Du vet väl om att du kan se dina erbjudanden på Mina Sidor under fliken Mina Erbjudanden. Om du anmält dig till visning men får förhinder måste du  kontakta oss snarast.
4. Efter visning meddelar du oss eller via Mina Sidor om du tackar ja eller nej till lägenheten. Om svar uteblir tolkas det som ett nej. En sökande kan tacka nej till erbjudande tre gånger inom en period om ett år, därefter nollställs köpoängen.
5. Är du den med högst köpoäng och uppfyller vår uthyrningspolicy bland de som tackat ja upprättas ett hyreskontrakt. Efter detta nollställs köpoängen.