Grönelund

Grönelundsområdet byggdes under de svenska ”rekord­åren” och byggnaderna präglas fortfarande av funkisarkitekturen från tiden 1950-1960. Området hyser idag totalt c:a 280 hyreslägenheter med stor variation – från ettor till stora femrummare.


Grönelundsområdet är beläget i de norra delarna av Falköpings stadskärna och är, i synnerhet under sommartid, lika lummigt som det låter. Välskött och välvuxen flora ger området en härlig parkkänsla. Genom väl utbyggda kommunikationer når man snabbt centrum eller centralstationen – om det nu finns anledning att lämna Grönelund – området hyser det mesta man behöver. Allt från livsmedelsaffär till Falköpings kanske mest aktiva idrottsområde med fotbollsplaner och härliga grönområden.

I kv. Midgård bor du mitt på Falköpings paradgata “Ströget”, som binder samman järnvägsstationen med stadens torg. Mitt emot fastigheten ligger stadens oas, Planteringsförbundets park eller ”Plantis” som den kallas i folkmun. Midgård är ett punkthus i 8 våningar som hyser O´Learys restaurang i gatuplan och däröver 35 lägenheter i 7 våningar. Lägenheterna är effektivt utnyttjade och alla lägenheter har hög köksstandard och badrum med tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har en rymlig inglasad balkong.

Vill man bo modernt i en f.d. kyrka ska man bo på kv, Yxan 2 där vi också har vårt kontor. Där finns fem lägenheter.

Under 2017 och 2018 har vi totalrenoverat lägenheterna i Kvarteret Yxan 10 och 11. Det är helt nya kök och badrum, nya fönster, säkerhetsdörrar och effektiv ventilation i varje lägenhet.

Midgård
Vinkelhaken
Vinkelhaken
Yxan
Yxan
Yxan
Yxan
Vinkelhaken
Yxan
Yxan

Snabbfakta

Grönelund ligger ca 1 km från Falköpings centrum och det är ca 10 min gångväg till centralstationen. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och i området finns livsmedelsbutik.

Samtliga lägenheter har öppen fiber.

I området finns förskolan Sörgården och i närområdet även flera skolor och Ållebergsgymnasiet. Biblioteket och stadshus ligger i grannkvarteret.

I direkt anslutning finns Dotorps fritidsområde med sina många fotbollsplaner och sporthall.