Centrum

Falköpings Hyresbostäder har en rad attraktiva ­bostäder i och omkring Falköpings stadskärna.

Falköpings Hyresbostäder har en rad attraktiva ­bostäder i och omkring Falköpings stadskärna.


Kv Fabrikören – Frejagatan och Trädgårdsgatan

Kvarteret Fabrikören, några kvarter från Stora Torget, har inhyst Haglunds rullgardinsfabrik under större delen av 1900-talet. Efter att Haglunds lagt ner verksamheten i byggnaden stod den tom i många år innan vi beslutade att ge den fina gamla byggnaden liv igen.

Kvarterets gedigna, murade byggnader byggdes om till bostäder. Det är högt i tak, stora ljusinsläpp och härliga volymer. I Fabrikören finns det lägenheter för alla smaker. Allt från kompakta 1 rum och kök till generösa 5 rum och kök, men tonvikten ligger på luftiga 3:or.

Lägenheterna är generellt sett något större än standard, och har också mer förvaring och större kök än vad som är vanligt. Samtliga lägenheter är färgsatta i ljusa kulörer och har massiva trägolv och klinker i entréer.

Köken har vita högblanka luckor med valnötsinramning och ligger i de flesta fallen i öppen anslutning till allrum för att få så ljusa, luftiga rum som möjligt. Badrummen har helkaklade väggar med plats för tvättpelare i varje lägenhet över 1 rum och kök. Nästan alla lägenheter från 3 rum och kök har ett extra wc och vissa även extra dusch.

Kv Vagnmakaren – Petter Ryttnings väg och Östertullsgatan.

Här, alldeles intill Stora Torget och Gamla stan, finns ett spännande kvarter med varierad bebyggelse och en härlig lummig utemiljö. Bland annat finns två punkthus i fem våningar med hiss där de översta våningarna har en fantastisk panoramautsikt. Några lägenheter är dessutom i etage. Här finns även tvåvåningshus från förra sekelskiftets början med helt moderniserade lägenheter samt några nya hus som anpassats för att passa in i den äldre omgivningen.
Självklart bjuder kvarteret korta gångavstånd till allt det serviceutbud som centrum erbjuder.

Kv Träsnidaren – Ållebergsvägen.

Träsnidaren består av trevåningshus som ligger i vinkel runt en skyddad gård med lekplats. Lägenheterna är ljusa, rymliga och välplanerade, vilket gjort området populärt, inte minst bland barnfamiljer. Att promenera till Stora Torget tar bara några minuter. I närheten finns flera förskolor och närmsta skola är Vindängen.

Kv Lantmannen – Frejagatan 7–11.

Lantmannen är beläget i en lugn del av centrala Falköping. Området består av tre tvåvåningshus med sammanlagt 24 lägenheter – alla med egen ingång. Samtliga lägenheter har balkong.
Lantmannen ligger nära Kyrkerörsskolan och en promenad till Stora torget tar bara några få minuter.

 Kv Läkaren – Trädgårdsgatan 19, 21 & 23

Kvarteret Läkaren ligger mitt i centrala Falköping och är beläget i den gamla lasarett parken. I parken finns stora grönytor att promenera runt i.
Det är gångavstånd till Stora Torget med allt vad det erbjuder.

Lägenheter är 2-3 rums lägenheter med god tillgänglighet. Det finns hiss i samtliga fastigheter.

 Kv Läkaren – Dotorpsgatan 7

Fastigheten stod inflyttningsklar hösten 2019 och består av 5-våningar med integrerat LSS-boende där 15 lägenheter är för ordinarie uthyrning. Lägenheternas storlek är 2:or och 3:or med inglasade balkonger, de har god tillgänglighet och hög standard. Det finns tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i lägenheterna.
Huset ligger i gamla lasarettsparken som är en oas mitt i centrum.

Kv Plåtslagaren 16 & 17 – Nygatan 21 & 23

Plåtslagaren 16 och 17 ligger så nära centrum och gamla stan som man kan komma. Fastigheterna är byggda under 1920-30 talet och är K-märkta.

Kv Tellus – Sveavägen 11

Tellus ligger lummigt och ostört men ändå bara tre kvarter från centrum. Tellus byggdes 2016 och består av 2  byggnader där det ena är ett LSS-boende och det andra ett litet hyreshus i två våningar med 8 moderna lägenheter med hög standard på allt. Lägenheterna är utrustade med moderna kök med bl.a. diskmaskin, induktionsspis och mikro samt badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Kv Plåtslagaren 19 – Repslagaregatan 36

Plåtslagaren 19 eller som det heter i folkmun “H&M-huset” ligger helt centralt men samtidigt väl skyddat. Det stora härliga innergården ovan H&M-butiken har blivit en mycket populär oas för våra hyresgäster.
Vill man uppleva liv och rörelse så kan man gå ut på den inglasade balkongen som ligger ut mot gatan. Lägenheterna byggdes 2017 och har samma höga standard som kv. Tellus här ovan.

Kv Plåtslagaren 38 – Repslagaregatan & Nygatan

Kvarteret Plåtslagaren 38 stod färdigt 2019 och är beläget mellan Nygatan och Repslagargatan i direkt anslutning till gamla stan. På tomten finns  22 välplanerade lägenheter med olika storlekar i småskalig stil med träfasader och med en fin innergård endast ett kvarter från Stora torget.

Lägenheterna har en god tillgänglighet med hög standard. Det finns tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i lägenheterna.

Kv Diamanten – Ållebergsvägen 10 & Petter Ryttningsväg 3

Kvarteret Diamanten ligger ”ett stenkast” från Stora Torget och med gångavstånd till såväl småskalig handel som stormarknader på Ålleberg Center.

Fastigheten består av 2 huskroppar där hus 1 består av 38 lägenheter och hus 2 av 35 lägenheter. Lägenheterna har en hög standard och är utrustade med bland annat diskmaskin, mikrovågsugn, spis med induktionshäll och varmluftsugn i kök och tvättmaskin och torktumlare i helkaklat badrum. Byggnaderna är sammankopplade med ett stort kallgarage det finns också ett parkeringsdäck. Från såväl garage som parkeringsdäck kan man gå direkt in i husen och ta trapporna eller hissen till sin lägenhet. Ovan kallgaraget finns en härlig terrass,
viss lekutrustning, pergola och bänkar samt ”rökruta”. Husen inklusive balkongerna kommer att vara rökfria.

Då husen ligger så centralt och nära till såväl handel som skolor har vi skapat goda förutsättningar för dem som vill klara sig utan bil. Därför finns det en liten cykelverkstad i källaren på hus 2 där tanken är att hyresgästerna ska kunna, tvätta, pumpa och fixa till sin cykel.

Fabrikören DiamantenPlåtslagaren 19Odlingslådor Plåtslagaren 19
Vagnmakaren
Vagnmakaren
Plåtslagaren 38
Plåtslagaren 38
Träsnidaren
Träsnidaren
Nya Läkaren
Nya Läkaren
Vagnmakaren
Plåtslagaren 38
Träsnidaren
Nya Läkaren

Snabbfakta

Områdena ligger mitt i Falköpings centrum med nära tillgång till affärer, restauranger, torg och bussförbindelser. Ca 20-30 min gångväg till centralstationen.

Samtliga lägenheter har öppen fiber.

Närhet till flera förskolor samt Vindängenskolan, Centralskolan, Kyrkerörsskolan och Ållebergsgymnasiet.

Gångavstånd till Odenområdet med dess rika idrottsutbud.

Kontakta servicekontor

Fredrik

Områdesansvarig Centrum/Fastighets AB Mösseberg/Hotellfastigheter

0515-88 75 78

centrum@hyresbo.se

Hugo

Område Centrum

0515-88 75 80

Annett

Område Centrum

0515-88 75 77

Alfred

Område Centrum

0515-88 75 79

Servicekontor Centrum

centrum@hyresbo.se